olympicidea

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Με την πρώτη ματιά στο σχολείο αυτό καταλαβαίνει ο καθένας ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ο λόγος για ένα νηπιαγωγείο στο Τόκιο το οποίο σκοπό έχει όχι να περιορίσει τα παιδιά μέσα σε τέσσερις τοίχους αλλά να προάγει και να απελευθερώσει τη δημιουργικότητά τους και να ενισχύσει τα φυσικά ερεθίσματα των παιδιών. Η οροφή του σχολείου είναι μια τεράστια παιδική χαρά, τοίχοι δεν υπάρχουν στις τάξεις, ενώ επιτρέπεται να αναρριχώνται στα παράθυρα! Ο σχεδιασμός ανήκει στον αρχιτέκτονα Takaharu Tezuka και έγινε με βάση την ψυχολογία των παιδιών σε αυτή την ηλικία. “Τα παιδιά λατρεύουν να τρέχουν σε κύκλους και δεν τους αρέσει ο περιορισμός της ελευθερίας μέσα σε δωμάτια. Θέλουν να είναι ελεύθερα να τρέξουν και να κάνουν σκανδαλιές. Εμείς στο σχολείο αυτό τις επιτρέπουμε. Ακόμα και να πέσουν και να χτυπήσουν είναι φυσιολογικό γιατί δεν μπορούμε να τα αποστειρώσουμε ούτα να τα κλείσουμε σε γυάλινα δωμάτια!”.

Via

 sitestories.eu



«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: